WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZORGEN OM ECONOMISCH DAKLOZEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Dak- en thuislozen die ‘psychisch zelfredzaam’ zijn krijgen geen verdere opvang en begeleiding bij de regionale opvang in Vlaardingen, zo hebben GroenLinks en de fractie Van Dijk in Schiedam begrepen. De fracties verzoeken het gemeentebestuur van Schiedam om tekst en uitleg: ‘Heeft de gemeente Schiedam een dergelijke overeenkomst met Vlaardingen? Is het college het met ons eens dat een dak- en thuisloze per definitie een kwetsbaar mens is en derhalve begeleiding nodig heeft?’

Ook zijn er vragen over economisch daklozen: mensen die zich doorgaans zouden moeten kunnen redden of zelfs een baan hebben, maar geen dak boven hun hoofd. De Nationale Ombudsman uitte onlangs zijn zorgen dat gemeenten zich te weinig inspannen om economisch daklozen onderdak en begeleiding te bieden. De fracties vragen zich af hoe dat in Schiedam is geregeld. De gemeente Schiedam besteedt de opvang uit aan centrumgemeente Vlaardingen, maar blijft wel zelf verantwoordelijk.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 gedachten over “ZORGEN OM ECONOMISCH DAKLOZEN SCHIEDAM

  1. Economisch daklozen worden veroorzaakt door het bijna uitsluitend toewijzen van huurwoningen aan gelukszoekers. Als iemands huwelijk strandt hebben die mensen toch een extra woning nodig. Een tweede woning kopen zit er voor veel mensen niet in.

      1. Het schijnt dat er een wethouder in Schiedam is, Fahrrad heet hij geloof ik. Die heeft met regelmaat wat te huur. Wil hij in Amstrd….Amst…. ehhh 020 terecht kan hij bij von Amsberg terecht, schuilnaam van oranje nassau of zoiets. Die hebben meer te huur dan woonmin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *