Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUDSTE INWONER SCHIEDAM WERD 108 JAAR

SCHIEDAM- Lenie Paauwe-Groenewoud is in de nacht van 26 op 27 januari overleden. Paauwe gold met haar 108 jaar als de oudste inwoner van Schiedam ooit. De dood van de bewoonster van verpleeghuis Frankeland wordt mede toegeschreven aan het covid-virus. Paauwe woonde sinds 2015 in het verpleeghuis.

Nooit eerder haalde een inwoner van Schiedam deze hoge leeftijd. Bij dit bijzondere feit werd in november 2019 al stil gestaan. Op haar verjaardag kreeg de toen nog 107-jarige een eigen bankje aangeboden in het plantsoen in de Sint Liduinastraat.

Het bankje is een blijvend monument voor deze inwoonster van Schiedam en haar bijzondere leeftijd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

10 reacties op “OUDSTE INWONER SCHIEDAM WERD 108 JAAR

 1. Haar dood wordt mede toegeschreven aan het covid-virus. Dus overleden MÉT corona. Niet aan!

  Op je 108e mankeer je echt van alles en begint elke dag met een volle hand medicijnen.

  Dat coronageloof zit echt heel diep tussen de oren van de gelovigen: bang voor het leven, bang voor de dood. En dan ook nog eens moeite met begrijpend lezen (zucht).

  1. Precies! Geen drama. Ze is bovengemiddeld oud geworden. Elk jaar zorgt de griep voor een iets voorhoogd streftecijfer onder de hoogbejaarden. Dat noemen we een natuurlijke dood.

 2. Een bijzonder en uiterst respectabele leeftijd voor deze dame.
  Hopelijk heeft ze kunnen genieten van de laatste jaren.
  Deze dame was 25 toen de 2e wereldoorlog begon.
  Nu, 81 jaar later overleden mede door Corona.
  Niet geheel duidelijk dat zij Corona had, of door het verdriet en eenzaamheid wat het Corona in haar laatste levensjaar teweeg heeft gebracht waardoor ze is overleden.Op die leeftijd geloof je alles wat ‘geleerden’ met witte jassen vertellen en wordt je heel angstig op die leeftijd. Zeker als er in het beperkte wereldje (binnen Frankeland) vrijwel ‘iedereen’ heel erg ziek wordt van Corona en overlijd.
  Voor deze hoogbejaarden vergaat de wereld middels alle informatie verspreid door de regering, gesponsorde staatsomroepen en door de farmaceutische industrie gesteunde artsen. Regeringsfunctionarisen laten zich vooral voorliegen door gesponsorde ‘geleerden’.

 3. Wappie? Ik geloof niet dat u begrijpt dat we SAMEN onze stem moeten kunnen laten horen en dat het land ziet dat het niet om een paar ‘wappies’ gaat. Dat dit onmogelijk wordt gemaakt op veel plekken is al erg genoeg, maar dat mensen zoals u dan zeggen dat je je moet schamen…. Hier begint het juist!

  1. Cathy, Hans drukte zich misschien wat ongelukkig uit met wappie, maar hij bedoelde wat ik eerder zei, onvoorstelbaar schaamteloos van linke Bep om de dood van een oude dame te gebruiken om haar gelijk te halen. En dat democratische gestem, gebakfiets en gelul moet nu maar eens over zijn totdat we dat virus zó onder de knie hebben dat we weer op vakantie kunnen, uit eten kunnen, van dat gare on-line bestellen af zijn maar weer gewoon naar de winkel kunnen. Rechtse Bep schrijft haar meeste artikelen op tijden dat rechtse mensen aan het werk zijn, dus zoals K. al schreef, ze geniet waarschijnlijk nog een linkse uitkering ook.

 4. Kan ook zijn dat hij/zij aan het thuiswerken is of een baan heeft met onregelmatige werktijden of met pensioen is. Misschien heeft de partner wel een zodanig goed inkomen dat hij/zij niet moet werken.
  Het maakt mij niet uit in welke tijd de reacties van alle schrijvers geschreven worden, zolang er maar geschreven wordt. Uiteraard wel met verschillende invalshoeken anders wordt het zo ontzettend saai. Ieder heeft recht op zijn opvattingen over het corona gedoe. En zolang je ongenoegen op deze manier kenbaar maakt is het prima. Vele malen beter dan stenen door ruiten te gooien van winkeliers en ziekenhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *