Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BESTRIJDING CRIMINALITEIT VLAARDINGEN GEEN TAAK LEGER’

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen gaat niet in gesprek met het ministerie van Defensie over het inzetten van extra mensen vanuit het ministerie voor handhaving en toezicht, zoals de fractie Boers (fB) onlangs heeft gevraagd. De fB wil geen zwaarbewapende mannen of vrouwen in gevechtstenue, maar in gepaste kledij en met een gepaste uitrusting.

Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) laat de fB weten dat criminaliteitsbestrijding een taak is van de Nationale Politie. Eenhoorn: ‘Zoals u weet heeft de gemeente geen invloed op de capaciteit van de politie. Waar de gemeente wel zelfstandig over kan beslissen, is het inzetten van boa’s. Wij zetten onze boa’s binnen hun taken en verantwoordelijkheden zo goed mogelijk in voor de veiligheid en leefbaarheid in de stad. Gelet op de financiële situatie van de gemeente zit een verdere uitbreiding van het aantal boa’s er thans niet in.’

Het takenpakket van Defensie is van een andere orde en daarom vindt de burgemeester het niet opportuun om met Defensie over het inzetten van extra preventief toezicht in overleg te gaan.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘BESTRIJDING CRIMINALITEIT VLAARDINGEN GEEN TAAK LEGER’

  1. Het kan een goede oplossing zijn geweest.
    Op elke hoek van de straat een tank voor de veiligheid zodat meisjes en vrouwen, zonder lastiggevallen te worden, over straat kunnen.
    Helaas zijn de huidige militairen niet zoals in augustus 1970 toen mariniers en matrozen de hele Dam in Amsterdam leeg veegden. Daarnaast is er ergens wettelijk vastgelegd dat militairen niet in Nederland politietaken mogen uitvoeren m.u.v. Marechaussees. Maar dat is een klein obstakeltje,
    alles kan je onder de coronawet benoemen, zelfs onderdrukking van het Nederlandse volk en verplicht vaccineren als het aan de Schiedamse burgervader zou liggen.

    1. Jammer, de landen die ik bezocht met veel soldaten op straat gaven mij een groot veiligheidsgevoel. Cuba op nr. 1. Een uitgebuit en arm eiland zoals de meeste in de Cariben, maar je loopt er volkomen veilig rond. De moskee in Havanna stond leeg, toen ik aan een local vroeg hoe dit kwam zei hij dat toen de moskeegangers dames begonnen te bedreigen en lastig vallen Fidel direct ingreep en die tent liet dichttimmeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *