RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ARCHITECT KAN PLANNEN DWARSBOMEN STADSERF SCHIEDAM

SCHIEDAM- Helemaal niemand binnen de gemeente Schiedam heeft enig idee welke mogelijkheden de architect van het Stadserftcomplex – inclusief de toren van het stadskantoor – heeft om aanpassingen of zelfs sloop tegen te gaan. Architect Hans Ruijssenaars (‘We weten niet of ‘ie nog leeft’) kan zelfs nog komen met een forse claim. Dat wordt duidelijk wanneer raadslid Jaap Pegtel (CDA) naar de afspraken informeert.

De contracten met architect Ruijssenaars moeten er nog op worden nageplozen, zo bekent men op het stadskantoor, maar vanavond is al een Stadserfbijeenkomst gewijd aan rigoureuze plannen, waaronder sloop van het hele gebouw, plus toren en plein.

Bij de OuderenPartij Schiedam (OPS) reageert fractievoorzitter Maarten Reuderink met verbazing. Reuderink: “Ik ben een zeikerd over procedures, maar hoe kan het nou zijn dat we hier een verhaal krijgen en ik weet wat voor een contract er destijds is gesloten over het Stadserf. Als ‘ie een fout had gemaakt (architect Hans Ruijssenaars, red.), en dat verzin ik niet, en het werd veranderd, dan kreeg hij zelfs daar nog geld voor. Dus hij werd nog betaald voor zijn eigen fouten. Dan hoor ik nu; ja, het zou best kunnen dat Ruijsenaars nog kan komen met een claim. Waarom wordt dat dan niet gewoon al uitgezocht? Dat lijkt mij toch het eerste wat je doet, het oude contract opzoeken.”

Volgens de gemeente wordt teveel op de zaken vooruitgelopen door nu al de contracten erop na te slaan.

Naast de architect kan ook de Amerikaanse kunstenaar Matt Mullican met een claim komen. De Amerikaan is verantwoordelijk voor een kunstwerk op het plein, waarbij het plein onderdeel is van het object. Het plein is vervolgens weer een ontwerp van Kees Rijnboutt. Ook daarover liggen afspraken vast in een contract, waarnaar nog geen moment is omgekeken door de gemeente.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *