Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERKEERSOPSTOPPINGEN VLAARDINGEN: VOLGENS VERGUNNING

VLAARDINGEN- Wethouder Bart Bikkers (VVD) doet de toezegging Vlaardingers stap voor stap te informeren over de aanpak van de verkeersopstoppingen rondom DFDS. Bikkers: “Zodat ook onze inwoners weten wat er staat te gebeuren.“

Ron Boers (fB): “Voor de Vlaardingers, en specifiek voor de mensen die elke dag in die files staan, is natuurlijk maar één ding belangrijk en dat is niet de uitvoering, hoe we dat nou precies allemaal gaan regelen, maar per wanneer precies gaat er wat verbeteren en wat merkt u daarvan?”
Vooralsnog lijkt er weinig mogelijk aan de verkeersdruk. Bikkers: “DFDS heeft een vergunning voor 375.000 vervoersbewegingen. Die vergunning hebben wij te respecteren. Dus kan ik niet bij DFDS op de stoep staan om daar te handhaven.”

Daar denkt de fractie Boers (fB) anders over. Ron Boers (fB): “Als nou een winkelier op de Korte Hoogstraat zou zeggen, ja luister eens, er moeten hier een hele hoop busjes elke dag komen voor laden en lossen, dus ja, een paar keer per dag staat de hele Korte Hoogstraat vast. Ik ben er van overtuigd dat de eerste keer dat dat gebeurt de politie en gemeente daar voor de deur staan en zeggen, het is nu afgelopen. De eerste en laatste waarschuwing. “

“Het aantal verkeersbewegingen mag dan wel ruim binnen de marge van de vergunning blijven, maar dat is natuurlijk niet het belangrijks. Het belangrijkste is, of het nou 575 auto’s aan verkeersbewegingen of 100.000 zijn, je moet de weg niet willen blokkeren. Net als dat op de Korte Hoogstraat niet zou mogen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VERKEERSOPSTOPPINGEN VLAARDINGEN: VOLGENS VERGUNNING

  1. Het is daar naar DFDS ook maar een smal klote weggetje . Als er daar een paar vrachtwagens op een rij staan , is gelijk de doorgaande route geblokkeerd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *