Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN ANGST VOOR VERKEERSDRUK NA WONINGEN VIJFSLUIZEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Knooppunt Vijfsluizen is berekend op de komst van honderden woningen op het voormalige Shell Sportpark in Vlaardingen-Babberspolder. Dat krijgt de raadscommissie te horen na een vraag over te verwachte verkeersdruk na ontwikkeling van Park Vijfsluizen.

Volgens de gemeente is voor Park Vijfsluizen al gerekend met de oorspronkelijke bedachte invulling. “Zijnde een hele hoop kantoren. Dat zijn nu 400 woningen geworden. Dat zit in de modellen. Dus daar is mee gerekend”, aldus een zegsman.

Vorig jaar maart heeft de gemeente definitief besloten tot het aangaan van de samenwerkingsovereenkomst met Heijmans Vastgoed over de ontwikkeling van Park Vijfsluizen.

Tot 2017 had ontwikkelaar OVG plannen voor de bouw van een kantorenpark op het terrein van het oude sportpark, maar OVG is een kantoorontwikkelaar en geen woningbouwontwikkelaar. De gemeente Vlaardingen wil vooral woningen. Daarop is OVG in overleg gegaan met Heijmans, als potentiële kopen van Vijfsluizen, over een alternatief bouwprogramma.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “GEEN ANGST VOOR VERKEERSDRUK NA WONINGEN VIJFSLUIZEN VLAARDINGEN

  1. Volgens mij wordt het tijd dat de ingehuurde rekenmeester een herhalingscursus gaat volgen. Op dit moment staat het verkeer al dagelijks stil op dit kruispunt.

  2. Inderdaad is het doodstil, niet doordat er geen verkeer is, maar doordat alle verkeer stilstaat.
    Met name voertuigen die de autosnelweg op willen richting Zuid staan muurvast.
    Het staat i.d.d. bij de kruising Vlaardingerdijk/ Burg v Haarenlaan en op de Burg Knappertlaan vanaf het Rubensplein dagelijks muurvast.
    Maar dit wordt uiteraard niet breed uitgemeten in de krant. Dat zou weleens kopers kunnen weerhouden.

    1. Die kopers kopen toch wel, het zijn veelal jonge Rotterdammers die door de absurde huizenprijzen in onze mooie havenstad naar Schiedam en Vlaardingen worden gejaagd. Voorheen kwamen ze in Capelle en Nesselanden terecht, maar de verkeersdruk is daar helemaal absurd. De colbertboys houden dit dagelijkse verkeersinfarct stil om hun fouten bij het ontwerpen van de infrastructuur niet te veel te belichten. Een bedrijf als DFDS als zondebok aanwijzen is dan handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *