Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HAKEN EN OGEN AAN WONINGBOUW RIVIERZONE VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen heeft ingestemd met dezonering van industrieterrein VKV (Vulcaanhaven/Koningin Wilhelminahaven). Doel is de vestiging van bedrijven die voor geluidsoverlast zorgen uit te sluiten om de woningbouw mogelijk te maken op het Eiland van Speyk en aan de KW haven.

Op een gezoneerd industrieterrein is het niet toegestaan nieuwe woningen te bouwen. Zo worden bedrijven en burgers beschermd, maar nu de woningnood steeds nijpender wordt, is er behoefte aan meer flexibiliteit. Industrieterrein VKV beschikt over braakliggende percelen. Door dezonering wordt woningbouw op deze plekken toch mogelijk.

Het plangebied ligt niet alleen binnen de geldende zones industrielawaai van industrieterrein VKV, maar ook van de industrieterreinen Botlek/Pernis. En op grond van de risicokaart (risicokaart.nl) is beoordeeld of er risicobronnen zijn gelegen in de nabijheid van de beoogde woningen. Uit de risicokaart blijkt dat de woningen binnen de invloedssfeer komen te liggen van de bedrijven Vopak, Shell en Odfjell. In verband met deze invloedssferen moet er een verantwoording van het groepsrisico plaatsvinden. Ook moet advies worden gevraagd aan de VRR voor de beoordeling van te treffen maatregelen in het kader van de rampenbestrijding, hulpverlening en de zelfredzaamheid.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *