Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RESTANTEN IJZERTIJD ONDER OUD-SPORTPARK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Archeologen gaan binnenkort speuren naar mogelijke restanten uit de IJzertijd onder het terrein van het voormalige Shell Sportpark in Vlaardingen-Babberspolder. De grond wordt doorzocht voor archeologische onderzoek in verband met de ontwikkeling van het oude Sportpark Vijfsluizen.

In 2016 is in de omgeving al eens onderzoek verricht (archeologische inventarisatiescan) naar het mogelijk verstoren van archeologische vondsten bij de aanpak van knooppunt Vijfsluizen. Deskundigen van het Archeologisch depot van de gemeente Vlaardingen stelden toen vast dat op een diepte van 2,9 meter onder NAP rekening moet worden gehouden met vondsten uit de IJzertijd. Het gaat om het gebied aan de mr. L.A. van Kesperenweg ter hoogte van de zuidwestzijde van het oude sportpark.

De ijzertijd is de periode van de prehistorie die volgde op de bronstijd en gekenmerkt werd door het gebruik van ijzer. De naam ijzertijd duidt op het veelvuldig gebruik van ijzer bij het maken van metalen voorwerpen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “RESTANTEN IJZERTIJD ONDER OUD-SPORTPARK VLAARDINGEN

  1. Natuurlijk hebben er mensen gewoond in de ijzertijd. Ervoor en erna ook. Volbouwen die hap, 2021 wordt voer voor archeologen in de verre toekomst. Waterpijp in Nederland, zien ze dan bij opgravingen. Laten ze daar het hoofd maar over breken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *