Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM VERGOEDT 60.000 EURO GEDERFDE HUURINKOMSTEN

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam vergoedt tot 60.000 euro aan Woonplus voor gederfde huurinkomsten bij de gezamenlijke aanpak ter voorkoming van huisuitzetting en huurschulden. In 2021 geven gemeente en Woonplus breed vervolg aan de gemaakt afspraken.

Het doel is om 6o tot 80 gezinnen op jaarbasis te ondersteunen waardoor huisuitzettingen voorkomen kunnen worden. Het streven is hierbij om binnen vier weken nadat een gezin is aangemeld voor de aanpak een preventief traject met het gezin op te starten.

De twee stellen dat huisuitzettingen diep ingrijpen op het leven van mensen, zeker als er ook kinderen in het gezin zijn. Gemeente en Woonplus vinden het belangrijk dat in een vroegtijdig stadium de signalen van financiële problemen bekend zijn waardoor een preventieve aanpak kan worden ingezet en (verdere) escalatie van problemen kan worden voorkomen.

Overleg over continuering van dit preventieproject, inclusief de inzet van ‘Instituut Publieke Waarden’, vindt plaats in de tweede helft dit jaar.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “SCHIEDAM VERGOEDT 60.000 EURO GEDERFDE HUURINKOMSTEN

 1. Weer zo een waanzinnig idee.
  Maak maar een zooitje van je leven, maak verkeerde keuzes etcetera. Gooi alle rekeningen in de prullenbak, vraag vooral niet hulp als het financieel dreigt verkeerd te gaan, steek je kop in het zand en de gemeenschap kan er weer voor opdraaien.
  Daarnaast vraag ik mij af waarom Woon- ‘min’ het geld moet krijgen. Kan mij niet voorstellen dat deze monopolistiche organisatie met overbetaalde directeur en managers dit bedrag niet kunnen missen. Als je op t.v. ziet en hoort waar ze hoge huurprijzen voor durven te vragen, zakt mijn broek af.

  1. Ja Martin, het voorkomen van huisuitzetting betaalt de gemeenschap. Wij dus. De doelgroep: roken, drinken, te dik, veel tattoo’s, bedrukte kleding, friet etend, gepierced, een televisie van minstens zes meter breed en de duurste mobiele telefoon. Ik mag niet stigmatiseren hoor, er zijn mensen die door overmacht in de problemen komen, maar dat is beslist niet de meerderheid. En ach, Woonplus is zo’n noodlijdend bedrijf met die lage huurtjes dat ze elke gift van de gemeente (de belastingbetaler dus) grif aanpakken.

 2. Spijker op de kop met directie salarissen boven de 200.000 Euro.
  De schijn van belangenverstrengeling die hier openlijk mee wordt tentoongesteld,
  schandalig. Is deze belangenverstrengeling niet strafbaar ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *