Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GEVAAR RECREANTEN DOOR WINDMOLENPARK TEGENOVER HOEK VAN HOLLAND’

HOEK VAN HOLLAND- De reddingsbrigade vreest voor de veiligheid van recreanten wanneer windmolens worden geplaatst in de vloedlijn bij de Tweede Maasvlakte, recht tegenover Hoek van Holland. Dit zou betekenen dat deze met laag water droog staan en met hoog water onder water. Eneco heeft de reddingsbrigade geïnformeerd en verteld dat er bij storm gaten om de paal zullen ontstaan van drie meter diep en een diameter van 24 meter.

Leefbaar Rotterdam komt met schriftelijke vragen. De partij wijst erop dat de Tweede Maasvlakte niet alleen is bedoeld als zeewering, maar ook voor recreatie. Kitesurfers, badgasten, fietsers en vissers vertoeven graag op deze locatie. Eneco stelt op haar website dat hiermee rekening is gehouden en een ‘zorgvuldige omgevingsonderzoek’ is verricht.

In 2023 bouwt Eneco een windpark op de zeewering van de Tweede Maasvlakte. In opdracht van Rijkswaterstraat wordt vanaf dat jaar 400 GWh aan energie opgewekt. De gemeente Rotterdam heeft hiervoor de vergunning verleend om deze bouw mogelijk te maken. Ook heeft de gemeente de verantwoordelijkheid voor de coördinatie van deze vergunningsaanvragen en de ontheffing bij instanties.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘GEVAAR RECREANTEN DOOR WINDMOLENPARK TEGENOVER HOEK VAN HOLLAND’

  1. Met uit de lucht gewiekte vogels schijnt dat linksgroene tuig wel vrede te hebben, ze hebben tenslotte ook bijna allemaal katten, dus met vogels hebben ze niets. Maar als nu ook kitesurfers uit de lucht gemept gaan worden door die molens vraag ik mij af hoe ze daarmee omgaan. In tegenstelling tot vogels huren de familieleden van omgekomen kitesurfers wél juristen in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *