Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAGEN OVER AANVARING BINNENVAARTSCHIP MET SPOORBRUG MAASSLUIS

MAASSLUIS- De PvdA in Maassluis komt met schriftelijke vragen over een schadeloosstelling van 103.738,48 euro aan de binnenvaartschipper wiens schip op 7 december 2018 werd ‘onthoofd’ toen de spoorbrug vroegtijdig werd gesloten. De partij wil onder meer weten wanneer de rechter dit vonnis heeft gedaan en wat daarop de reactie is van het stadsbestuur.

De PvdA heeft begrepen dat zowel de gemeente en ND Security verantwoordelijk waren voor het te snel sluiten van de Spoorbrug. De partij wil weten in hoeverre de gemeente de schade kan verhalen op ND Security. Ook wil de PvdA weten welke afspraken toentertijd zijn gemaakt bij het inhuren van ND Security voor het openen en sluiten van bruggen: ‘Staan daar ook bepalingen in over eventuele schade die ontstaat door niet juist uitvoeren van de aan ND Security opgedragen taken?’

Door de wethouder is naar aanleiding van vragen na dit incident in de commissie aangegeven dat de medewerkers van ND Security die de brug bedienden over de nodigde certificaten en opleidingen beschikten om een brug te bedienen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *