WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER VLAARDINGEN VREEST WEGVALLEN RIJKSSTEUN ONDERNEMERS

VLAARDINGEN- Wethouder Bart Bikkers (VVD) vreest voor een aanhoudende lockdown en de gevolgen voor de nog resterende Vlaardingse middenstand. Dat laat de wethouder weten tijdens de bespreking van de stand van zaken rond het Programma Levendige Binnenstad.

Bikkers: “Onze ondernemers hebben het ongelooflijk zwaar op dit moment. Tegelijkertijd zien we dat het aantal faillissementen niet hoger is dan in andere jaren, maar dat zal veel te maken hebben ook met alle Rijksbijdragen en Rijkssubsidies die er op dit moment zijn. En het is uiteraard de vraag, wanneer die regelingen er niet meer zijn, wat we dan overhouden. Daar ben ik ook heel eerlijk in; daar heb ik een slecht gevoel bij.”

Het kabinet lijkt af te stevenen op een verlenging van de strenge lockdown die medio december werd ingesteld. Ook een aanscherping van de maatregelen is niet uitgesloten. Premier Mark Rutte (VVD) verklaarde zich eerder tijdens een Kamerdebat ‘niet erg hoopvol over wat kan na 19 januari’. Rutte wijst op de ontwikkelingen in Duitsland en Engeland waar de lockdown al is verlengd en bovendien aangescherpt: alles volgens agenda 2030 en The Great Reset.

Voorlopig is het ook pas op de plaats voor de gemeente Vlaardingen. Bikkers: “Het is een raar jaar geweest. De coronacrises (de crises veroorzaakt door de lockdown, red.) houdt ons in de greep. Niet alleen ons, maar ook onze ondernemers. Dat maakt dat we het afgelopen jaar niet altijd hebben kunnen doen wat we hadden willen doen. U zult begrijpen dat wanneer je een ondernemer bent die niet in een aanloopstraat zit, dan gaan wij op dit moment zo’n ondernemer niet vermoeien met een verhuissubsidie, om te kijken of die ergens anders zijn zaak kan vestigen en daar beter kan draaien in tijden waarin het ‘t hoofd boven water houden is.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *