Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM-OOST KNALLEND HET NIEUWE JAAR IN

SCHIEDAM- Ondanks het landelijk vuurwerkverbod is de jaarwisseling in Schiedam-Oost verre van geruisloos verlopen. Een kleine rondgang door de wijk laat precies zien waar afgelopen nacht onbekommerd is geknald. Opvallende uitzondering is het Van ‘t Hoffplein, achter het wijkcentrum. Hier ligt bij daglicht slechts één leeggeschoten vuurwerkpot.

Op de Buijs Ballotsingel is het in een oogopslag duidelijk waar vuurwerkliefhebbers hun gang zijn gegaan. Op de hoek van de Pascalstraat is ook zichtbaar geknald, alleen beduidend minder. Eenzelfde beeld op de Oostsingel. Hier niet alleen volop vuurwerkresten, maar ook flessen in de plantenbakken.

De minimale boete op het afsteken van vuurwerk bedraagt 100 euro, plus een aantekening in het strafblad. Afhankelijk van de vuurwerkovertreding kunnen de boetes of straffen oplopen. Onbekend is hoeveel mensen deze jaarwisseling in Schiedam zijn bekeurd voor het afsteken van vuurwerk.

In de avond heeft de ME een paar keer kortstondig ingegrepen op de hoek Kortlandstraat-Vriendschapsplein in West en op de hoek Boylestraat-Van Marumstraat en het Edisonplein in Oost. Op het Edisonplein zijn twee mensen aangehouden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SCHIEDAM-OOST KNALLEND HET NIEUWE JAAR IN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *