RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CAMERA MOET VREUGDEVUUR SCHIEDAM-OOST VOORKOMEN

SCHIEDAM- De tijdelijke camera onder de Rotterdamsedijk in Schiedam-Oost is terug. Met de camera kan de Van Marusstraat in de gaten worden gehouden door handhavers, ter voorkoming van vreugdevuren tijdens de jaarwisseling.

In de Van Marumstraat en omgeving worden tijdens de jaarwisseling traditiegetrouw kerstbomen in brand gestoken. Dit is tegen de regels van de gemeente. Vreugdevuren, vuurtonnen en kerstboomverbrandingen zijn niet toegestaan.

De burgemeester is hoofdverantwoordelijke voor het veiligheidsbeleid en toezicht in de publieke ruimte. Het besluit over het plaatsen van camera’s ligt dan ook bij de burgemeester. De politie is verantwoordelijk voor het verwerken van de beelden op grond van de Wet politiegegevens. De politie is ook de instantie die gebruikmaakt van de beelden voor de handhaving van de openbare orde.

Hoewel de observatie ook wordt gedaan door beveiligingsbedrijven of Boa’s, beslist alleen de politie over politie-inzet. In de praktijk komt het erop neer dat de cameraobservant beelden van een incident (of dat verwacht) doorzet naar een politiefunctionaris, die dan beslist over het inzetten van de politie.

Op grond van de wet moeten burgers in kennis worden gesteld van de mogelijkheid dat zij op beelden kunnen voorkomen zodra zij het gebied betreden dat valt binnen het bereik van de camera’s. Aan deze vereiste moet niet alleen worden voldaan bij het vastleggen van beelden, maar ook als er sprake is van monitoring en er dus geen opnames worden gemaakt. Het niet kenbaar maken van cameratoezicht is strafbaar.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *