WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHUIN OVERSTEKEN MET FIETS VLAARDINGEN-OOST IS VEILIG’

VLAARDINGEN- Fietsers die bij knooppunt Vijfsluizen in Vlaardingen-Oost diagonaal oversteken kunnen dit veilig doen. Dat laat het stadsbestuur weten aan het CDA, dat met schriftelijke vragen komt. Volgens het stadsbestuur is diagonaal oversteken bij Vijfsluizen veilig, omdat alle verkeerslichten voor fietsers op het kruispunt tegelijk groen krijgen.

Het college is bekend met de situatie, waarbij fietsers niet het bedoelde fietspad volgen, maar schuin oversteken. Om ervoor te zorgen dat de verkeersveiligheid voor fietsers gewaarborgd is, heeft het college al eerder de verkeerslichten aangepast. Het kruispunt maakt onderdeel uit van de Metropolitane Fietsroute Westland – Rotterdam. In combinatie met dit verbeterproject zoekt de gemeente momenteel naar een oplossing voor het diagonaal oversteken . Vanuit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is er subsidie voor aanpassingen aan het traject. De gemeente kijkt daarbij ook naar oplossingen binnen het bestaande kruispunt, zoals het faciliteren van de diagonale oversteek.

De CDA denkt de oplossing te hebben gevonden in het verleggen van de fietsoversteek ter hoogte van de Schiedamsedijk iets naar het zuiden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 gedachten over “‘SCHUIN OVERSTEKEN MET FIETS VLAARDINGEN-OOST IS VEILIG’

  1. Ik ben voor schuin oversteken met de fiets. Zo blijft het kruispunt vrij voor auto’s en overig verkeer zo dat als het moet brandweer en politie en ambulance er door kunnen nu kan dat vaak niet omdat het meeste verkeer daar maling aan heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *