WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PLAATSING VIER HISTORISCHE BORDEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Op vier plekken in Vlaardingen zijn historische borden geplaatst over de geschiedenis van de haringstad. Er zijn informatieborden geplaatst bij de Rijksmonumenten molen Aeolus, de Touwbaan en het Hollandiagebouw, en op de Waalstraat. Met dank aan de Provincie Zuid-Holland met hun erfgoedtafel trekvaartroute.

Vlaardingen is een stad met een rijk verleden en dat draagt de gemeente ook graag uit. Bijvoorbeeld met deze vier nieuwe informatieborden. In woord en beeld wordt de geschiedenis van de plekken belicht. De vormgeving sluit aan op het ‘Callenburghbord’ op de Westhavenkade, dat eerder door de Historische Vereniging Vlaardingen aan de Vlaardingse gemeenschap geschonken werd. De nu nieuw geplaatste borden zijn met subsidie van de Erfgoedlijn Trekvaarten van de provincie Zuid-Holland gerealiseerd.

De Provincie wil met Erfgoedlijnen aspecten van de geschiedenis nog beter zichtbaar en beleefbaar te maken in het landschap. Eerder al zijn projecten bij de Vlaardinger Driesluizen en bij boerderij Zonnehoeve tot stand gekomen met medewerking van de Erfgoedlijn Trekvaarten. Vlaardingen was een van de steden aan de trekvaartroute. De website hollandswelvaren.com vertelt over de historische trekvaarten in Zuid-Holland.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *