Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZORGEN OVER HUISVESTING VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN-SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er wordt druk gezet achter de verplichte huisvesting (met voorrang op een sociale huurwoning) van vluchtelingen in Vlaardingen en Schiedam. Minister Kajsa Ollongren (D66) maakt dat duidelijk aan de fractie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. De minister vindt het oplopen van een achterstand zorgelijk.

Bij de gemeente Vlaardingen heeft de Provincie inmiddels informatie opgevraagd over achterlopende, verplichte toewijzing van sociale huurwoningen. Met de gemeente Schiedam worden zelfs al afspraken gemaakt over acties, termijnen en gevolgen voor de verplichte toewijzing van huurwoningen.

Per 1 januari 2021 is de landelijke taakstelling verhoogd tot 13.500 te huisvesten vluchtelingen. Ollongren: ‘Deze verhoging noodzaakt een goed functioneren van het toezicht. ‘

Schiedam wil af van de standaard huisvesting van vluchtelingen, omdat er anders geen grotere (en eenpersoons) sociale huurwoningen meer naar reguliere woningzoekenden gaan. Vorig jaar zijn in Schiedam 3 vijfkamerwoningen vrijgekomen onder de huurtoeslaggrens, een vergelijkbaar aantal geldt voor reguliere eenpersoonswoningen. Uit de nota Huisvesting statushouders: ‘In deze segmenten kan bij deze vrijkomende aantallen geen enkele huurwoning meer naar een regulier woningzoekende gaan…’

Pogingen van lokale oppositiepartijen in Vlaardingen en Schiedam om te stoppen met de urgentie voor vluchtelingen zijn door raadsmeerderheden van tafel geveegd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “ZORGEN OVER HUISVESTING VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN-SCHIEDAM

 1. Ik heb al zo’n hekel aan deze minister. Want ze heeft ons het referendum recht ontnomen. Door haar heb ik weer een huurverhoging gekregen tijdens deze crisis want het me steeds moeilijker maakt om een maand door te komen. Deze vrouw heeft geen empathie voor niets en niemand. Maar wat deze empathieloze vrouw zegt gebeurt.

  1. T is een vreselijk wijf.
   Ook weer zo.n figuur met 2 paspoorten.l
   En dan ook nog lid van die vreselijke partij d66.
   En wanneer stopt dat nou met al die ” vluchtelingen “?
   Nou ik weet t wel, om in maart goed na te denken waar we op gaan stemmen.

 2. Geen zorgen hoor, we pleuren gewoon een paar Vlaardingers op straat, zetten de mensen die al 6 jaar op de urgentielijst staan weer helemaal onderaan, we bouwen de Broekpolder vol, dan kunnen we weer heel wat profiteurs uit het Midden Oosten aan een gratis woning helpen.

 3. Het wordt gewoon tijd dat dit klein landje de grenzen dicht gooit en niemand meer toelaten. Laat de vluchtelingen, hoe zielig het ook mag zijn voor hun, voor een langere tijd in de opvang centra wonen en nu eens de Nederlanders die recht hebben op een woning ook van een betaalbare woning voorzien.

 4. Sommige mensen staan al 10 jaar ingeschreven voor een woning, DIE EERST ZO IK ZEGGEN en als je de vluchtelingen moet plaatsen ? de noord zee is groot zat.Of neem ze lekker zelf in huis.

 5. Ik maak mij zorgen over de mogelijkheid voor mijn kleinkinderen om ooit nog een huis te vinden. Daarnaast is het nu zo dat een huurhuis vaak duurder is dan een koophuis. Maar kopen kan ik niet meer en mijn kleinkinderen nog niet. D’66 krijgt mijn stem nooit al twijfel ik ook bij de SP omdat die zich steeds vaker zorgen maakt over “vluchtelingen” en mensen met een dubbel paspoort en de Nederlanders op de 2e plaats zet ipv op zijn minst gelijkwaardig te behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *