WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERDACHTE (40) VLAARDINGEN VOOR RECHTER NA WEIGEREN BLOEDPROEF

VLAARDINGEN- De 40-jarige C. El T. uit Vlaardingen werd vanmorgen verwacht bij de Rotterdamse rechter na het weigeren om mee te werken aan een bloedproef.

Op 30 januari is de verdachte aangehouden in Rotterdam als bestuurder van een personenauto. Bij de politie bestond het vermoeden dat El T. onder invloed achter het stuur zat. Daarop hebben politieagenten hem gevraagd om toestemming tot het verrichten van een bloedonderzoek. Die toestemming kwam niet. Ook niet na een bevel van een hulpofficier van justitie.

Naast de ademanalyse, kan het alcoholonderzoek ook worden verricht via een bloedonderzoek. Het bloedonderzoek wordt gezien als een meer betrouwbare wijze van onderzoek naar het alcoholgebruik.

Er bestaan in de wet en de uitleg in de jurisprudentie verschillende redenen om de medewerking aan een bloedonderzoek te bevelen. Het bloedonderzoek volgt zodra het speekselonderzoek of het onderzoek van de psychomotorische functies en de oog- en spraakfuncties de verdenking heeft bevestigd of heeft doen ontstaan dat degene bij wie het onderzoek is uitgevoerd, een of meer drugs of geneesmiddelen heeft gebruikt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *