Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KILO’S ZOUT OP A4 EN A20 BIJ SCHIEDAM

SCHIEDAM- Rijkswaterstaat heeft afgelopen nacht ruim 750.000 kilo zout gestrooid, met name in het westen en midden van het land.

Rijkswaterstaat strooit op alle wegen die in het beheer zijn van Rijkswaterstaat. Dat betekent alle Rijkswegen en een aantal N-wegen. Daarnaast heeft Rijkswaterstaat samenwerkingsverbanden onder meer met het Havenbedrijf Rotterdam.

Als de weg vochtig is en de wegdektemperatuur onder nul kan komen, is de kans groot dat Rijkswaterstaat preventief gaat strooien. Dit is altijd afhankelijk van de hoeveelheid strooizout dat al op de weg ligt. Het kan voorkomen dat het vriest, maar er geen strooiacties nodig zijn omdat er nog voldoende zout op de weg ligt, de wegdektemperatuur boven nul is of er geen sprake is van condensatie of neerslag.

In de nacht zijn de temperaturen vaak het laagst. Rijkswaterstaat strooit preventief om het vriespunt van vocht met een aantal graden te verlagen waardoor de snelweg minder snel glad wordt. Ook strooit Rijkswaterstaat tijdens winterse neerslag. Dit kan zowel overdag als ‘s nachts zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *