WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERZET TEGEN SLOOPLANNEN MARTINUSSCHOOL SCHIEDAM-KETHEL

SCHIEDAM- Renoveer de oude Schiedamse Sint Martinusschool aan de Iepenlaan in Kethel-Tuindorp voor seniorenhuisvesting in combinatie met een project voor kinderen met autisme. Daarvoor hebben gisteravond twee insprekers gepleit bij de raadscommissie.

Bewoners van de Schiedamsewijk Kethel-Tuindorp zijn tegen de sloop van het oude schoolgebouwtje. De gemeente wil op de plaats van de school woningbouw. De buurtvereniging heeft de buurt gepolst over de plannen met een enquête. Hieruit blijkt dat mensen zich ernstige zorgen maken over de speelruimte voor de kinderen, want Tuindorp heeft geen stoepen, uitgezonderd een stukje trottoir aan de zijde van de Iepenlaan. Het plein bij de Martinusschool is onmisbaar.

De bewonersvereniging ziet het liefst seniorenappartementen in de school, zowel voor de socialenhuursector en voor de vrije vestiging. Bij voorkeur met voorrang te betrekken door ouderen uit Tuindorp. Volgens de bewonersorganisatie zijn er een behoorlijk aantal bewoners die nu nog alleen in een eengezinswoning wonen en dolgraag naar een appartement of seniorenwoning willen verhuizen, maar ze willen de wijk niet uit en dus blijven ze zitten waar ze zitten. Het plan voor de seniorenwoningen zou prima zijn te combineren met het plan voor kinderen en jongeren met autisme en een ontwikkelingsachterstand, bevestigt de bewonersorganisatie op een vraag vanuit de commissie.

Een schets uit de plannen met het schoolplein, zoals door de tegenstanders van sloop is gepresenteerd.
Een andere inspreker heeft plannen voor de opvang van kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS) in combinatie met een ontwikkelingsachterstand. Het gaat om intensieve begeleiding. De Sint Martinusschool zou daarvoor een prima plek zijn. De kinderen hebben allemaal een zorgbudget, daarvan kan de initiatiefneemster alles bekostigen. Het zou per kind per jaar zo’n 60.000 euro kosten. Dat wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg of uit de Jeugdwet. Bedoeling is om klein te gaan starten met ongeveer vier kinderen. Op termijn kunnen daar zesendertig kinderen worden ondergebracht. Het gaat om een initiatief buurtbewoonster, en moeder van een kind met ASS, die al sinds 2014 aan de weg timmert met haar Stichting Passie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *