Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGER VOOR RECHTER WEGENS BELEDIGING AGENTE

VLAARDINGEN- De 49-jarige Vlaardinger B. T. moet na een jaar voor de rechter verschijnen voor het beledigen van een politieagente. De man heeft op 17 december vorig jaar in Vlaardingen de politievrouw meerdere keren de woorden toegevoegd ‘fuck you’.

Een agent is een ambtenaar in functie en in beginsel is het strafbaar om deze te beledigen. Burgers mogen elkaar overigens ook niet beledigen, maar voor het beledigen van een agent geldt een hogere straf.

Voor belediging van een ambtenaar in functie wordt doorgaans een geldboete in het kader van een strafbeschikking opgelegd. Bij belediging van een ambtenaar in functie wordt de straf volgens de richtlijnen van het OM vaak verdubbeld. U moet denken aan een geldboete van ongeveer 500 euro.

Bent u in het verleden vaker veroordeeld voor belediging (van een ambtenaar in functie) dan worden de straffen hoger, en kunt u worden veroordeeld tot een werkstraf. Gevangenisstraffen worden over het algemeen niet opgelegd voor belediging van een ambtenaar in functie, maar afhankelijk van de ernst en de frequentie van de belediging kan het in sporadische gevallen wel worden opgelegd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VLAARDINGER VOOR RECHTER WEGENS BELEDIGING AGENTE

  1. Terecht dat deze verdachte voor de rechter moet verschijnen. Mensen in de publieke sector beledig en sla je zeker niet.
    De belediging zal met werkzaamheden te maken hebben. Niemand is blij met een boete. Maar als je het er niet mee eens bent, moet je niet schelden of gaan slaan, maar kan je een klacht indienen. En klachten worden serieus behandeld. Heb je het gevoel dat je klacht niet serieus wordt behandeld dan kan je altijd naar de ombudsman of officier van justitie. Maar je moet niet huilie huilie doen als je zelf de wet overtreed, hiervoor een boete krijgt, de politie m/v beledigt en dan aangehouden wordt.
    En als je gaat slaan dan vraag je om klapjes en de politie mag klapjes geven bij aanhouding met verzet, zolang het subsidiariteitsbeginsel en de proportionaliteit niet in het geding is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *