Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLOOP ROND DIRKZWAGERTERREIN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De sloopkogel mag tegen gebouw D (alcoholopslag) aan het Groenweegje in Schiedam. Er kan, met goedkeuring van de gemeente, gesloopt worden tussen Groenweegje 13 en Schie 50. Voorzichtigheid is geboden, omdat gehandeld wordt met gevolgen voor beschermde monumenten (in de nabijheid van een monument wordt gesloopt).

In het pand aan het Groenweegje nummer 13 werden de grote producten gemaakt (5000-200.000 liter of meer), zoals jonge jenever en diverse wodka’s. Vanuit deze drilschuur kwam ook de graan- en melasse alcohol binnen die veilig in een bunkerachtig pand, ondergronds werd opgeslagen.

In de zogenaamde drilschuur  van de failliete Schiedamse distilleerderij  Dirkzwager BV komt bij voorkeur creatieve of ontwerptechnische bedrijvigheid. Daarop stuurt het gemeentebestuur aan in de plannen met de Dirkzwagerlocatie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SLOOP ROND DIRKZWAGERTERREIN SCHIEDAM

  1. De naam ” drilschuur “, stamt uit de tijd het bezit was van de schutterij van Schiedam en waar exercitieoefeningen werden gehouden ( 1800-1900 ) .Ik vind het trouwens zonde dat dit gebouw, met een bepaalde uitstraling, gesloopt wordt. Ze kunnen beter eens wat aan dat terreintje naast dit gebouw doen , wat al jaren braak ligt en afbraak aan de omgeving doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *