Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CAMERA’S VLAARDINGERS HELPEN POLITIE ECHT

VLAARDINGEN- De inzet van privé beveiligingscamera’s heeft in Vlaardingen al meerdere keren tot successen geleid. Dat krijgt de fractie van de VVD te horen van burgemeester Bas Eenhoorn (VVD). De burgemeester heeft van de politie ook begrepen dat in Vlaardingen al veel inwoners zich hebben aangemeld bij het netwerk van ‘Camera in Beeld’. Samen met de politie wil de gemeente optrekken om een nog groter bereik te realiseren voor dit netwerk.

Veel particulieren gebruiken camera’s om hun eigendommen te beveiligen. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

De gemeente Vlaardingen is bereid dit project te promoten onder inwoners en ondernemers. Ook de politie in Vlaardingen is actief met dit project en het wordt door hen al regelmatig aangeprezen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “CAMERA’S VLAARDINGERS HELPEN POLITIE ECHT

 1. Ben het er geheel mee eens dat de politie deze beelden gebruikt. Als je gewoon over straat loopt is dat echt niet interessant voor opsporing. Maar zodra er een verdacht personage door buurtbewoners is gezien en er werden in het ook ingebroken o.i.d. kunnen de beelden helpen. Uiteraard zijn er nog meer voorbeelden te benoemen.
  Helaas zullen er wel weer binnenkort geiten wollen sokken figuren gaan protesteren etcetera tegen deze manier van werken.
  Volgens autoriteitpersoonsgegevens mag dit niet.
  Die zeggen het volgende hierover;

  U mag alleen een camera zoals een videodeurbel ophangen bij uw huis zolang deze de bezittingen van uw buurtgenoten en/of de openbare weg niet filmt. Filmt uw camera ook de bezittingen van uw buurtgenoten of de openbare weg? Dan is de kans groot dat deze ook andere personen filmt. Zoals
  Cameratoezicht in en rond woningen | Autoriteit Persoonsgegevens.

  Dus deze wet snel aanpassen en de coronwet hiervoor gebuiken. Met die wet kan vrijwel alles in korte tijd wat in het verleden niet mogelijk was.
  In dit geval zou het mijn inziens terecht zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *