Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL ‘PSYCHISCH KWETSBAREN’ SPREIDEN OVER WIJKEN

VLAARDINGEN- Er is een chronisch gebrek aan woningen om mensen met een psychische kwetsbaarheid zoveel mogelijk te huisvesten in de wijk. Dat schrijven onderzoekers van bureau HHM in hun bevindingen, binnen de waterweggemeenten, over de doorontwikkeling beschermd wonen en maatschappelijke opvang ( ‘Regionale stand van het land’) . De contacten met de woningbouwcorporaties zijn goed, maar het lukt niet altijd om het aantal benodigde woningen ook te realiseren, merkt men bij HHM.

Het belangrijkste aandachtspunt: de door- en uitstroom beschermd wonen en maatschappelijk opvang wordt gehinderd door een tekort aan woningen. Er zijn een paar opties om extra huisvestingsmogelijkheden te realiseren om te voorkomen dat mensen dakloos worden en om uitstroom uit de daklozenopvang te realiseren. Daarvoor zou al een subsidieaanvraag zijn ingediend. Ook is door de waterweggemeenten al een een externe projectleider aangesteld.

De regio heeft in 2015 een historisch gegroeid voorzieningenaanbod geërfd en is momenteel niet van plan om in de spreiding wijzigingen aan te brengen. Met betrekking tot de huidige regionale voorzieningen maatschappelijk opvang die in centrumgemeente Vlaardingen zijn gecentraliseerd, wordt onderzocht of het mogelijk is deze helemaal of gedeeltelijk te vervangen door aparte voorzieningen binnen Vlaardingen en één andere regiogemeente. Er is globaal zicht op het regionaal benodigde aantal woningen om uitstroom op te kunnen vangen. Iedere gemeente heeft prestatieafspraken met de woningbouwcorporaties. De contacten met de woningbouwcorporaties zijn goed, maar het lukt niet altijd om het aantal benodigde woningen ook te realiseren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VLAARDINGEN WIL ‘PSYCHISCH KWETSBAREN’ SPREIDEN OVER WIJKEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *