WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WONINGBOUW ZUIDBUURT: SLOOP VLAARDINGSE BOERDERIJ

VLAARDINGEN- Er wordt verontwaardig gereageerd op het toestaan van de sloop van een oude boerderij aan de rand van Vlaardingen-West. Het boerenbedrijf mag van de gemeente plaatsmaken voor acht woningen op het perceel aan de Zuidbuurt nummer 75b en 77. Het besluit roept vragen op bij de CU-SGP en GroenLinks. Beide fracties willen van het stadsbestuur onder meer weten hoe dit besluit van het college zich verhoudt tot de mening van de gemeenteraad tijdens de discussie over de Blankenburg Tracé, waarbij het historische landschap zoveel mogelijk open en intact gehouden moest blijven.

Het agrarische bedrijf aan de Zuidbuurt stopt met de bedrijfsvoering. De eigenaar heeft de wens om de grond met opstallen te verkopen met een woonbestemming. Daarom heeft deze een verzoek ingediend bij de gemeente Vlaardingen om het bestemmingsplan aan te passen en deze ontwikkeling mogelijk te maken. Op 23 mei 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders een principebesluit genomen om aan dit verzoek mee te werken, mits de cultuurhistorische en landschappelijke kwaliteiten voldoende geborgd blijven en wordt voldaan aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

De CU-SGP en GroenLinks wijzen erop dat ten hoogste éé’woning mag worden gebouwd indien ten minste 1.000 m2 aan bedrijfsgebouwen wordt gesloopt. Dus willen de partijen weten hoe er nu besloten kan worden tot het bouwen van acht woningen terwijl het college in 2017 in intentie is overeengekomen tot het bouwen van hoogstens één woning.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *