RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘GOUDEN K’ VOOR VLAARDINGSE KUNSTENAAR LEEN DROPPERT (90)

VLAARDINGEN- De Vlaardingse kunstenaar Leen Droppert (90) is onderscheiden met de Gouden K. Een nationale erkenning die Droppert vanmiddag ontving uit handen van wethouder Bart de Leede (GroenLinks).

In 2020 hebben meer dan veertig gemeenten inwoners voorgedragen voor een Gouden K. Gouden K’s worden toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. Omdat jaarlijks maximaal 10 Gouden K’s worden toegekend, hebben een jury en het bestuur van Stichting Kunstweek uit de voordrachten 10 personen geselecteerd.

Ter gelegenheid van de 90e verjaardag van Dropper is er in Museum Vlaardingen een overzichtstentoonstelling ingericht.

Het Geuzenmonument op de Markt in Vlaardingen is het meest bekende werk van Droppert, maar de kunstenaar heeft een enorm groot oeuvre gecreëerd aan openbare kunstwerken tijdens zijn zeventigjarig kunstenaarschap. Bekende werken van zijn hand in Vlaardingen zijn onder meer: Jacobs strijd met de engel bij Pniël , Rehobothkerk aan de Billitonlaan, Fluitspeler (1957) aan de Koninginnelaan, Metaalplastiek (1958) aan de Arij Koplaan, Metaalreliëf (1959) in de Van Limburg Stirumstraat, Zittend meisje (1965) op de Holysingel, Schoolkinderen (1967) in de Werffstraat/Philips de Goedestraat, Gevleugelde (Icarus) (1972) bij de afslag van de A20 in Vlaardingen en Schakel (1974) op de Lepelaarssingel/Reigersingel.

In het museum is een routekaart te verkrijgen, waarmee u de twintig grote en kleinere kunstuitingen van Droppert, die in Vlaardingen staan, kunt bekijken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *