WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HEEMTUIN VLAARDINGEN EERBETOON AAN BEN VAN AS

VLAARDINGEN- Het behouden van de Heemtuin in Vlaardingen-West is ook een eerbetoon aan Schiedammer Ben van As, de man die zich altijd actief heeft ingezet voor de tuin en in het voormalige Holypark werkte. Daar heeft Van As onder andere de vlindertuin aangelegd. Ook was het Van As die de huidige beheerder van de Heemtuin heeft onderwezen in het onderhoud van de groene oase bij het Marnixplantsoen (Van As was jaren verantwoordelijk voor het heemgroen in de gemeente Vlaardingen). Inmiddels wordt de Heemtuin van Van As bedreigd door een subsidiestop.

Er zijn ruim 1.200 handtekeningen opgehaald voor het behoud van de Heemtuin. Veel Vlaardingers, maar ook veel medestanders uit heel Nederland deden mee: Docenten, biologen, ecologen, hoogleraar, medewerkers van bijvoorbeeld Naturalis, Milieucentrum Rotterdam, KNNV Waterweg Noord en andere natuurinstellingen gaven hun handtekening. Deskundigen, die de waarde van een Heemtuin heel goed begrijpen. Een Heemtuin met een specifieke karakter, een kwetsbare flora en fauna, een tuin die alleen met grote zorg en kennis in stand gehouden kan worden.

De Heemtuin bestond afgelopen voorjaar 50 jaar, 50 jaar van kennis en cultuur, dit mag niet verloren gaan en kan alleen door deskundig beheer behouden blijven.

Veel bewoners uit de wijk, vooral de ouderen, lopen er graag rond en verwonderen zich over de bloemen en planten. De kinderen krijgen er onderwijs en leren over het belang van de natuur, de beestje en de bijen, niet alleen door plaatjes uit een boek.

De ondertekenaars van de petitie, vragen het college en de raad dringend deze bezuiniging op te heffen en ons Vlaardings natuurhistorische tuin in stand te houden zoals het is. De petitie is mede ondertekend door de besturen van Team Klavertje Vier, Stadslandbouw Ruytenburch, het Voedselbos en Stichting Boombehoud Vlaardingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *