WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE POLITICA VREEST FRAUDE BIJ BRIEFSTEMMEN

SCHIEDAM- Minister Kajsa Ollongren (D66) is een gevaar voor de democratie, vindt het Schiedamse raadslid Monique Rotteveel (LOS). Ook noemt het raadslid de minister een ‘gevaarlijke troela’. Aanleiding is het voornemen van de minister om de mogelijkheid te onderzoeken om bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar per post te stemmen, vanwege ‘het virus’. Ollongren overweegt een vorm van ‘briefstemmen’ in te voeren. Rotteveel: ‘Stemmen per post en de fraude wordt nog groter bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. Naar het stembureau met je legitimatie en anders niet.’

Gemeenteraadverkiezingen 2010: De gemeente Rotterdam stelde vast dat in sommige stembureaus in Delfshaven en Feijenoord meerdere mensen tegelijkertijd een stemhokje binnenstapten. Dat mag niet volgens de kieswet, omdat je zelfstandig je stem moet kunnen uitbrengen. De uitgebrachte stemmen werden gewoon meegeteld (ook na de hertelling). Leefbaar verloor van de PvdA.
Wethouder Duncan Ruseler (AOV) vindt de kritiek van Rotteveel overdreven. Ruseler: ‘ We hebben een transparant en eerlijk proces. Wacht nou eerst op hoe dit uitgewerkt wordt voordat je dit soort theorieën de wereld in slingert.’

Bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 zijn grote hoeveelheden stemmen kwijtgeraakt, was het mogelijk te stemmen zonder stempas en zijn telfouten geconstateerd. Zo telde een stembureau in Amsterdam 77 stemmen minder dan dat er stempassen werden ingenomen. In heel Nederland noteerde de Kiesraad tegen de 9000 verloren stemmen, waarvoor wel een stempas werd ingeleverd. Ook werden er bijna 2700 stemmen geteld, waarvoor geen stempas werd ingeleverd. Soms namen kiezers hun stembiljet mee naar huis. Voor het grootste deel van deze spookstemmen is nooit een verklaring gekomen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 gedachten over “SCHIEDAMSE POLITICA VREEST FRAUDE BIJ BRIEFSTEMMEN

  1. Rotteveel heeft helemaal gelijk. En de huidige verkiezingschaos in de VS is daar een uitstekend voorbeeld van. Lijkt verdomme wel een 3e wereldland daar. Ik vraag me dus oprecht af of al de tegenstrijdige lockdown/avondklok/isolatie maatregelen rechtstreeks in verband staan met onze naderende verkiezingen? Want hoe anders moet ons verraderlijke partijkartel aan de macht blijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *