WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG EENS 15 ZIEKE IEPEN MAASSLUIS WORDEN GEKAPT

MAASSLUIS- In december worden in Maassluis nog eens vijftien iepen gekapt, omdat de bomen zijn aangetaste door de iepenziekte. Eerder dit jaar is bij vijfenzestig iepen al de iepenziekte geconstateerd. Om verspreiding van de ziekte en gevaarlijke situaties te voorkomen, moeten de bomen gekapt worden. De eerste vijftig zieke iepen zijn al gekapt.

Voor alle gekapte iepen komen nieuwe bomen terug. In november en december plant het Stadsbedrijf bomen terug. Dat kan in de buurt zijn van de gekapte boom of op precies dezelfde plek.

Nadat in augustus zieke iepen in onder meer de Mesdaglaan, Mozartlaan, Rozenlaan en het Lepelaarplantsoen zijn gekapt, zijn nu de iepen aan de beurt die staan in onder meer de Zwaluwstraat, Arthur van Schendelstraat, Karel Doormanstraat en het Wipperspark. Ook worden twee beeldbepalende iepen bij de ingang van de begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat gekapt. Deze bomen vormen, net als de andere zieke iepen, een gevaar voor de omgeving.

Iepen met de iepenziekte gaan op korte termijn dood, waardoor ze kunnen omvallen en er takken kunnen afbreken. Ook kunnen zieke bomen andere bomen aantasten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “NOG EENS 15 ZIEKE IEPEN MAASSLUIS WORDEN GEKAPT

  1. Ik ken de kwaliteit van de opleiding van onze tuinlieden niet hoor, maar aan de foto te zien staan de iepen er nog en hebben ze berkenbomen gekapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *