Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORAL KANSRIJKE HUISHOUDENS VERLATEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Vooral kansrijke Schiedammers verhuizen naar elders in de regio. Dat wordt duidelijk aan de hand van de verhuisstatistieken. Daaruit blijkt dat het overgrote deel in de Rijnmond blijft, maar niet in Schiedam wil blijven.

Aan de hand van de postcodes is zichtbaar dat veel Schiedammers in nieuwbouwprojecten terecht komen. Zo blijken er bijvoorbeeld relatief veel Schiedammers te zijn verhuisd naar de Vlaardingse nieuwbouwprojecten Rivierzone (metrostation Vlaardingen Centrum), De Buitenplaats Van Ruytenburch (park ‘t Hof), Park Hooglede (Holy-Zuid), Park ‘t Nieuwelant et cetra. Maar ook diverse projecten in Maassluis (Wilgenrijk, Het Balkon), Lansingerland en Den Haag (Wateringseveld) zijn bij Schiedammers in trek.

Doorgaans betreft het woningen in het midden- en hogere segment. Daarbij gaat het relatief vaak om Schiedammers die voorheen in Woudhoek, Spaland of Sveaparken woonden. Gezien de prijsklassen van de woningen die Schiedammers achterlaten en waar ze naar toe verhuizen, kan worden afgeleid dat het in de meeste gevallen kansrijke huishoudens betreft.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “VOORAL KANSRIJKE HUISHOUDENS VERLATEN SCHIEDAM

 1. Wij hebben ook Schiedam verruild voor het nette rustige Hellevoetsluis.
  Schiedam is een stad geworden waar een weldenkende Hollander niet wil wonen.
  Met dank aan de bestuurders van Nederland en Schiedam.

  1. Wij zijn ook verhuist omdat een nette buurt in 10 jaar tijd is verpaupert door allerlei buitenlanders die een hele wijk hebben overgenomen met alle gevolgen van dien.
   Meer als 10 jaar hebben bewoners geklaagd maar er werd niet naar geluisterd, nu heeft de gemeente Schiedam het licht gezien en proberen het tij te keren maar daar zijn ze helaas te laat mee.
   Vooral niet luisteren naar de bewoners.

 2. Na jarenlang in het centrum iedere ochtend te struikelen over wodkaflessen en bierblikken van een pools merk zijn we ook maar naar een andere gemeente verhuisd. De Schiedamse gemeenteraad ziet liever zatlappen en terroristen in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *