RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TWEE WINKELPANDEN SCHIEDAM WORDEN VERPLICHT VERHUURD

SCHIEDAM- Voor het eerst wordt voor twee leegstaande winkelpanden in de binnenstad van Schiedam een gebruiker voordragen aan de eigenaar. De pandbaas is verplicht de potentiƫle huurder binnen drie maanden een huurcontract aan te bieden. De gemeente kan dit afdwingen op basis van de leegstandsverordening die sinds mei 2017 van kracht is. Met de leegstandsverordening stimuleert de gemeente vastgoedeigenaren hun leegstaande panden een invulling te geven.

De meeste eigenaren melden hun leegstand en gaan met de gemeente in gesprek. Bij die eigenaren die pand(-en) jaren leeg laten staan, de leegstand niet melden en niet met de gemeente in gesprek gaan heeft het stadsbestuur (conform artikel 9 van de leegstandsverordening) een bestuurlijke boete opgelegd.

De gemeente gaat nu een stap verder, door voor twee leegstaande panden een leegstandsbeschikking vast te stellen (artikel 8). Dit betekent dat de gemeente een gebruiker kan voordragen aan de eigenaar van een leegstaand gebouw, zodra die leegstand langer duurt dan twaalf maanden, indien het gebouw in een leegstandbeschikking is aangewezen als geschikt voor gebruik.

Schiedam is een van de eerste gemeenten in Nederland die het middel van de leegstandsbeschikking gaat inzetten. Daarin vervult de jeneverstad een duidelijke voortrekkersrol. Met de mogelijkheden van de leegstandsbeschikking neemt de kans toe dat panden, die al jarenlang leegstaan, binnenkort weer een invulling krijgen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *