WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL ONKRUID EN ZWERFVUIL ACCEPTEREN

VLAARDINGEN- Het Vlaardingse straatbeeld zal ook de komende jaren bestaan uit onkruid, zwerfvuil en oneffenheden in de bestrating. De gemeente wenst de openbare ruimte slechts te onderhouden op kwaliteitsniveau C. Dat wordt het CDA duidelijk gemaakt in antwoord op vragen naar het onderhoudsniveau.

De partij stelt vast dat de gemeente hiermee accepteert dat er een mate is van oneffenheden op de verhardingen en ontbrekende delen in verhardingen. De partij wil van het stadsbestuur weten of dit niet in strijd is met de veiligheid van onze openbare ruimte. Het CDA krijgt te horen dat de gemeente als beheerder weliswaar te horen dat de gemeente de wettelijke taak heeft te zorgen voor de veiligheid en bruikbaarheid van de openbare ruimte, de zogenaamde zorgplicht, maar dit wenst men te doen op onderhoudsniveau C.

Alleen de bij de gemeente bekende gevaarlijke situaties wordt direct afgehandeld. Verhoging van kwaliteitsniveau C naar B voor verharding en groen is niet mogelijk wegens geldgebrek.

Bij onderhoudsniveau C vertoont de openbare buitenruimte een minder verzorgd beeld. Zwerfvuil en onkruidgroei behoren deels tot het beeld. Voorzieningen, groen en verhardingen vertonen meer schade en verliezen incidenteel hun functionaliteit. De belevingswaarde is laag, omdat de buitenruimte een sobere uitstraling heeft.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *