Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MARECHAUSSEE HOEK VAN HOLLAND ONDERSCHEPT VALSE DOCUMENTEN

HOEK VAN HOLLAND- De Koninklijke Marechaussee in Hoek van Holland heeft een 44-jarige Italiaan aangehouden voor mensensmokkel. In zijn auto zat een 44-jarige Albanees die met een vervalste Italiaanse ID-kaart probeerde illegaal uit te reizen naar Engeland. Uit onderzoek blijkt dat hij wordt gezocht door de Griekse autoriteiten.

Beide mannen werden afgelopen zaterdagmiddag onderkend tijdens de uitreiscontrole van Stenaline naar Engeland. Aangezien marechaussees twijfelden aan de echtheid van het Italiaanse document is nader onderzoek ingesteld. Een documentexpert zag vervolgens dat de foto was aangepast. Uit onderzoek naar zijn werkelijke identiteit werd duidelijk dat er voor de man een Europees aanhoudingsbevel was uitgevaardigd.

De Albanese verdachte zit vast in afwachting van zijn overlevering aan Griekenland. De rol van de Italiaanse chauffeur wordt verder onderzocht. Hij is gistermiddag in vrijheid gesteld, maar hij blijft verdachte.

Tijdens dezelfde controle werd ook een 24-jarige Litouwer aangehouden voor ID-fraude. Hij zat alleen in een auto en bood een valse Litouwse identiteitskaart aan. Bij het doorzoeken van zijn voertuig werd een tas gevonden met nog een Litouws rijbewijs. Experts van de ID-desk in Rotterdam hebben vastgesteld dat beide documenten vals zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *