Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MISDRAGINGEN MOE-LANDERS GEEN BELEMMERING WONING SCHIEDAM

SCHIEDAM- Misdragingen uit het verleden zijn niet altijd een belemmering bij de huisvesting van arbeidsmigranten in Schiedam. Bij toepassing van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek, de zogenaamde Rotterdamwet – tegen woonoverlast – wordt alleen gekeken naar gegevens die bij de Nederlandse politie bekend zijn. Als een arbeidsmigrant zich voor het eerst vestigt in Nederland, zullen geen antecedenten naar voren komen, tenzij ze hier al eerder een periode hebben verbleven.

Het melden van woonoverlast in Schiedam is tegelijk niet zonder risico, erkent men op het stadskantoor. In het geval van woonoverlast of intimidatie weet de overlastgever of dader vaak zelf al wie er klaagt of wie er is geïntimideerd. Woonoverlast en intimidatie vindt altijd plaats vanuit de directe woon- of leefomgeving.

Sinds vorig jaar zomer werkt Schiedam onder meer met een boetesysteem tegen woonoverlast. Vergelijkbaar met de strijd tegen criminele ondernemingen op de bedrijventerreinen Spaanse Polder en ’s Gravelandsepolder. Basis is de Rotterdamwet.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *