Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VEILIGHEIDSTHEATER BIJ MUSEA SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Jenevermuseum en Museummolen De Walvisch in Schiedam kunnen openblijven ondanks de lockdown, denkt de organisatie. In verband met de dwangmaatregelen zijn een aantal zaken aangescherpt.

Bezoekers worden bij de twee musea gedwongen tot het dragen van niet werkzame mondkappen.  De proefbar van het Jenevermuseum is gesloten, maar bezoekers kunnen wel een thuisproeverij aanschaffen. De stokers blijven op dinsdag en vrijdag aan het werk in de branderij en geven op de verplichte 1,5 meter afstand uitleg over hoe men ambachtelijke moutwijnjenever maakt.

In Museummolen de Walvisch komen gastvrouwen opdraven, met eveneens niet werkzame gezichtsbedekkingen, om alles in goed banen te leiden.

In beide musea worden verder met grote regelmaat alle gangpaden en leuningen gedesinfecteerd. Er staan op verschillende locaties in het museum dispensers om de handen te desinfecteren, ter bevordering van het Coronageloof. 

Ouderen en kwetsbaren wordt geadviseerd om de musea tijdens de daluren te bezoeken. Dat is van dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 uur tot 13.00 uur.

Op de website van de WHO zijn inmiddels ontnuchterend cijfers te zien over de daadwerkelijk risico’s met het zogenaamde ‘zeer gevaarlijk en zeer frequent dodelijk virus’, die aantonen dat de gecorrigeerde IFR (de verhouding tussen het aantal doden en het aantal positief geteste personen) door ‘het virus’ op basis van serologie-studies 0.24% bedraagt, met een spreiding van 0.00 % tot 1.31 %. Voor mensen jonger dan 70 jaar bedraagt de IFR 0.04 % met een spreiding van 0.00% tot 0.46 % (Bron: WHO).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *