Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN NEIGT NAAR VUURWERKVERBOD 2021-2022

VLAARDINGEN- De Vlaardingse gemeenteraad lijkt aan te sturen op een vuurwerkverbod voor de jaarwisseling van 2021-2022. Hoewel een verbod voor de komende oud en nieuw ook nog tot de mogelijkheden behoort. Daarvoor moet dan uiterlijk in november de APV worden aangepast. Zoveel wordt duidelijk tijdens de beeldvormende avond waarbij leden van de raadscommissie al meermaals een standpunt innemen. Ook duidelijk is dat het organiseren van een gemeentelijke vuurwerkshow lastig wordt. Vlaardingen zit krap bij kas met een tekort van 24,1 miljoen euro.

Tijdens de commissievergadering spreekt Ben Trooster, fractievoorzitter van Beter voor Vlaardingen, al twijfels uit over een alternatief programma, wanneer het afsteken van consentenvuurwerk in heel Vlaardingen wordt verboden.

Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD): ‘Ja, daar heeft de heer Trooster natuurlijk een punt. Wij kunnen geen geld vrijmaken voor een alternatief. Nou ja, misschien volgend jaar, je weet nooit, als we dan al een stapje verder zijn. Een alternatief zou een soort van vuurwerkshow kunnen zijn. Dat is wel een uitdaging, om te kijken als we in zo’n situatie komen, wat hebben wij dan eigenlijk te bieden?”

Een vuurwerkloos 2021-2022 lijkt het meest waarschijnlijk. De burgemeester zal werk gaan maken van een voorstel voor de gemeenteraad. Eenhoorn: “Waarbij het formele stuk van de wijziging van de de APV zit en de voor- en tegenargumenten op een rij worden gezet. En daarbij een keus aan de raad, via de raadscommissie.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *