Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SPOREN BBQ-FESTIJN IN BEATRIXPARK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Kort na zonsopkomst is in het Schiedamse Beatrixpark goed te zien dat de barbecue zone (en de directe omgeving) het afgelopen weekend intensief is gebruikt. Op de zone zijn de vuilnisbakken overvol. Naast een van de groene containers ligt een afgedankte barbecue met klapstoel. Op het voetpad slingert nog een sliert feestversiering rond. In de verte loopt een man op leeftijd in een oranje hesje. Hij inspecteert het veld en krijgt daarbij assistentie van een grijze dame. Later arriveert een veegwagentje van Irado.

Op de parkeerplaat achter de barbecue zone is aan het zwerfvuil te zien dat het BBQ festijn niet beperkt is gebleven tot alleen het aangewezen grasveld. Overal waar wordt gekeken liggen plastic bordjes, vorkjes, servetten, waterflesjes en … een enkel mondkapje.

Op het grasveld aan het Hazepad wordt in de ochtendschemer onthuld wat hier zondagmiddag is gevierd. Op een sliert vlaggetjes (met leeggelopen ballonnen) in een van de stuiken valt te lezen, ‘Happy birthday’.

Iets verderop ligt het vuil niet in, maar allemaal naast de vuilnisbak. Bij het bankje (van hout) ligt houtskool. Onder een overhellend bladerdak van een van de bomen is ook een barbecue geïmproviseerd in het gras. Het houtskool is ook hier achtergebleven.

Handhavers van de gemeente hebben half april een barbecue met benodigdheden in beslag genomen in het Beatrixpark. Een groep van acht jongeren had net de BBQ aangestoken nabij de heemtuin. Bij het zien van de boa’s rende men hard weg. In verband met de noodverordening was het op dat moment in het hele park verboden samenkomsten te houden, laat staan om te barbecueën buiten de officiële zone.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SPOREN BBQ-FESTIJN IN BEATRIXPARK SCHIEDAM

  1. En wat gaat de gemeente Schiedam er nu aan doen? Er is maar een oplossing en dat is of betere controle of alles verbieden. Echter straf je hier de goed willende mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *