WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WIJZIGING VERKEERSSITUATIE BROEKPOLDERWEG VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De verkeerssituatie op de Broekpolderweg in Vlaardingen wordt gewijzigd voor de aanleg van een nieuwe rioolpersleidingen. Vanaf april legt bouwconsortium BAAK in opdracht van de gemeente Vlaardingen de nieuwe rioolpersleiding aan en vervangt tegelijkertijd de bestaande leiding. De parkeerplaatsenen de zuidelijke rijbaan van de Broekpolderweg zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. Om het gebied bereikbaar te houden verbreedt de aannemer tijdelijk de noordelijke rijbaan. Bij de gemeentewerf en langs de Kooikersweg legt BAAK tijdelijke parkeerterreinenaan. De werkzaamheden duren tot het einde van 2020.

Voor de aanleg van de Blankenburgverbinding, een project van Rijkswaterstaat, is het nodig om de A20 bij Vlaardingen breder te maken. Een rioolpersleiding die langs de A20 ligt, moet daarom naar de Broekpolderweg opschuiven. In de Broekpolderweg ligt ook een bestaande rioolpersleiding die aan het einde van de levensduur is en aan vervanging toe is. De gemeente en Rijkswaterstaat zijn overeengekomen om de werkzaamheden aan beide leidingen te combineren. Dit bespaart kosten en beperkt hinder. In de middenbermvan de Broekpolderweg liggen na de werkzaamheden straks twee nieuwe rioolpersleidingen naast elkaar. Bouwconsortium BAAK, de bouwer van de Blankenburgverbinding, zal de verlegging en vervanging van de persrioolleidingen uitvoeren.

Langs de Broekpolderweg zijn verschillende (sport)verenigingen gevestigd. Om hun terreinen tijdens de werkzaamheden bereikbaar te houden, wordt de noordelijke rijbaan verbreed. Auto- en fietsverkeer kunnen hier tijdens de werkzaamheden in twee richtingenrijden. De middenberm en de zuidelijke rijbaan zijn dan in gebruik als werkterrein. Tijdens de werkzaamheden geldt op de Broekpolderweg een maximumsnelheid van 30km/u.

De parkeerplaatsen in de middenberm van de Broekpolderweg zijn vanwege het werk niet beschikbaar. Bij de Kooikersweg komen extra parkeervakken en de gemeentewerf wordt tijdelijk ingericht als parkeerterrein. Dit terrein is bereikbaar via de Watersportweg.Het aantal parkeerplaatsen in het gebied blijft hierdoor gelijk, maar bezoekers moeten mogelijk wat verder lopen.

In de middenberm van de Broekpolderweg staan groepjes bomen die bovenop de huidige rioolpersleiding staan. Deze bomen worden vanaf maandag 24 februari aanstaande verwijderd om de werkzaamheden uit te kunnen voeren en het functioneren van de persleidingente waarborgen. Na de werkzaamheden komen er nieuwe bomen terug: 21 nieuwe bomen in de middenberm en 107 nieuwe knotwilgen aan de buitenkant van de rijbanen. De schuine parkeerplekken komen ook terug en worden aangelegd op grasbetontegels, wat goed is voorde afwatering en zorgt voor een natuurlijke uitstraling in dit buitengebied.

Incidenteel zal de Broekpolderweg worden afgesloten. Bijvoorbeeld als er geasfalteerd moet worden. De omgeving wordt hierover geïnformeerd. Verder moeten bezoekers van het gebied rekening houden met vertraging en wordt geadviseerd indien mogelijk op de fietste komen. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.vlaardingen.nl/broekpolderweg.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *