Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

7000 EURO VOOR INZAGE DECLARATIES GEMEENTEBESTUUR VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een Vlaardings raadslid dat de declaraties van het college van b&w wil inzien, moet daarvoor ruim € 7000,- betalen. Het raadslid, Tim Thiel kreeg dit vrijdag per brief van het college te horen en is verbijsterd.

“Dit noem ik het traineren van een democratisch recht”, zegt het raadslid. Met de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) in de hand, wilde Thiel inzage krijgen in de declaraties van burgemeester en wethouders. Zo’n WOB-procedure verplicht een overheid om na uiterlijk vier weken stukken openbaar te maken.

Nadat op 10 augustus de eerste WOB-periode van vier weken verstreken was, kreeg Thiel (fractie Boers) te horen dat het college van zijn recht gebruik maakte om een verlenging van nog eens vier weken te gebruiken. Thiel: “Dat mag juridisch, maar toen vertrouwde ik het al niet. Als je je zaakje op orde hebt, trek je toch zo de ordner met declaraties uit de al of niet digitale kast?”

Afgelopen vrijdag viel bij Thiel een brief op de mat, waarin het college stelt dat het om 3500 documenten gaat en dat daar per document € 2,05 voor moet worden betaald. In totaal een bedrag van € 7.175,-.

Thiel krijgt van het college tot 16 september de tijd om aan te geven of hij zijn verzoek wil doorzetten. Zo ja, dan zullen eerst de collegeleden de mogelijkheid krijgen om met een ‘zienswijze’ te reageren, en zal de procedure verder worden opgeschort. Thiel: “Is dat niet raar? Dat je per bonnetje mag bepalen of het wel of niet publiek mag worden? Ieder bonnetje moet toch werkgerelateerd zijn?”

Voordat hij eventueel documenten krijgt, zal Thiel dan eerst de factuur moeten voldoen.

Reden voor het WOB-verzoek was dat het college eerder weigerde om antwoord te geven op vragen van Thiel over de woonplaats van de burgemeester en mogelijk door haar gedeclareerde kilometers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “7000 EURO VOOR INZAGE DECLARATIES GEMEENTEBESTUUR VLAARDINGEN

  1. Het politieke gekonkel moet nu maar eens afgelopen zijn. Dit gezeik heeft lang genoeg geduurd. Er wordt continue naar elkaar gewezen. Wat schiet je er nu mee op. Veel oud zeer, waarschijnlijk. De stad heeft een sterk bestuur nodig en snel ook op o.a. het gebied van appartementen verkoop / verhuur / overlast / huisjesmelkers, etc. Straten worden steeds voller met witte kentekenplaten enz. Welke partij neemt het voortouw en stopt deze ellende.

  2. Hoe durven jullie! Jullie zijn opgedragen om verantwoording afleggen, en gesommeerd die documenten te overhandigen. Jullie hebben het recht niet om je daaraan te onttrekken. Wie denken jullie wel niet dat je zijn?!

    Geef openbaarheid van zaken, en leg verantwoording af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *