Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

7 JAAR CEL VOOR MELVIN T. (20) VLAARDINGEN VOOR PLAYSTATIONMOORD

VLAARDINGEN- De 20-jarige Melvin T. uit Vlaardingen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar vanwege het neersteken van de destijds 17-jarige Musheraldo De La Fuente, aan de Laan van Nieuw Blankenburg in Rozenburg. Het vonnis is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Er was op 30 september 2020 ruzie ontstaan over een aan T. uitgeleende spelcontroller, waarvan T. vond dat hij deze niet hoefde terug te geven, omdat deze aan hem zou zijn geschonken. T. en het slachtoffer hadden afgesproken op de parkeerplaats. Daar escaleerde de ontmoeting zodra T. zijn auto uitstapte. Bij de schermutseling die volgt raken zowel T. als het slachtoffer gewond. De La Fuente overlijdt kort daarna.

Voor de rechter in Dordrecht staat vast dat T. een mes bij zich had toen hij op de parkeerplaats arriveerde en hij met het mes in zijn handen uit de auto gestapt is en op het slachtoffer is afgestapt. Daardoor heeft hij willens en wetens de kans aanvaard dat het slachtoffer om het leven zou kunnen komen. 

Een beroep op noodweer of noodweer exces slaagt niet. Volgens de rechter had T. er ook voor kunnen kiezen om van de afspraak af te zien en hij heeft ook de aanval zelf ingezet. De verklaring van T., dat hij eerst door het slachtoffer is gestoken en vervolgens een mes van hem heeft afgepakt waarmee hij zichzelf heeft verdedigd, wordt als ongeloofwaardig verworpen, hoewel ook het slachtoffer een mes bij zich had.

1 reactie op “7 JAAR CEL VOOR MELVIN T. (20) VLAARDINGEN VOOR PLAYSTATIONMOORD

  1. Dit is zo makkelijk praten he? Als je weet wat detentie per dag kost met alle poespas er om heen gaat de belastingbetaler middels plm. 500,- per dag detentie een kleine 13 miljoen betalen voor dit eikeltje. Aan de andere kant van de weegschaal wordt er stevig bezuinigd op medicijnen en medische behandelingen voor niet moordende mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *