WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MANNEN AZC MAASSLUIS WILLEN BIJ U ETEN

MAASSLUIS- Voor de mannen aan boord van het drijvend Asielzoekerscentrum (AZC) wordt door de gemeente gezocht naar Maassluizers die het leuk vinden om twee asielzoekers thuis aan te laten schuiven voor het avondeten. Onduidelijk is hoeveel van de 35 raadsleden zich al voor het project hebben aangemeld. Vast staat wel dat – minus de twee raadsleden van Forum voor Maassluis- de voltallige gemeenteraad in december enthousiast heeft gereageerd om het Azc voor 8 weken toe te laten in de voorhaven.

Alle kosten voor het verblijf van de asielzoekers in Maassluis worden gefinancierd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Het COA sluit hiertoe zelf overeenkomsten met de betrokken partijen zoals de rederij. De kosten van de ambtelijke capaciteit dienen intern te worden gedekt.

De gemeente Maassluis maakt aanspraak op een eenmalige tegemoetkoming in de kosten van 11.345 euro en ontvangt een uitkering 18,15 euro per asielzoeker per maand. Deze wordt inzet voor communicatie en externe regie op vrijwilligersactie / dagbesteding. Eventuele extra kosten zijn nog niet geraamd en zijn afhankelijk van de verdere uitwerking van het besluit. Kosten die verhaald kunnen worden op het COA worden doorbelast.

Aanmelden voor twee extra eters kan via e-mailadres noodopvangvluchtelingen@maassluis.nl of telefoonnummer 06-11222865.

5 reacties op “MANNEN AZC MAASSLUIS WILLEN BIJ U ETEN

  1. Waar zijn de vrouwen van deze mannen? Zijn deze achtergelaten in het land van herkomst? Als dit zo is dan is het te triest voor worden. Hum vrouw achterlaten in de ellende en hier lekker een status ophalen en lekker van de Nederlandse staat gaan leven.

  2. Een paar dingen, die kosten die door het coa vergoed worden komen uit ONZE belastingpot. Ten tweede, die kloteboot zou toch al weg zijn? Ten derde, ons voedsel is HARAM, niets voor de teergevoelige maag van deze terroristen.

  3. In Vlaardingen zijn ze van harte welkom bij de babyboomers die een paar weken geleden op de Oosthavenkade hun sympathie met de AZC ers betuigden….. toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *