RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPLICHTER EN GEWELDPLEGER (42) SLAAT TOE IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De 42-jarige P.S. uit Den Haag wordt door justitie verdacht van een hele reeks gewelddadigheden en oplichtingspraktijken in onder meer Vlaardingen. De Algerijn moet zich nog voor de kerst komen verantwoorden bij de rechters van de meervoudige strafkamer in Rotterdam.

In de periode van 3 tot 5 september zou de man in Rotterdam, door het aannemen van een valse naam, bij vrijwel alle filialen van de Lidl, medewerkers hebben bewogen tot de afgifte van telkens 69 tot 99 euro bij de klantenservice, door het retour brengen van niet door verdachte en zijn mededader(s) betaalde koffiezetapparaten en keukenmachines. Dit was mogelijk door een aangepaste mail en een vervalste bon te tonen waarop stond vermeld dat de producten waren betaald.

Op 1 augustus zou de man in Schiedam door middel van oplichting een inwoner 100 euro afhandig hebben gemaakt. Tegen een automobilist zegt S. die dag: ‘Je verliest wat. Je moet de motorkap even openen.’ Vervolgens, nadat het slachtoffer de motorkap heeft geopend, wordt zijn mededader de opdracht gegeven om het relais te verwijderen en weer terug te plaatsen, terwijl het slachtoffer te horen krijgt: ‘Ik kan het voor u maken, in de zaak zou het 200 euro kosten, maar ik kan het voor 100 euro maken.’ Terwijl er niets mis is met de auto en er niets wordt gerepareerd.

Een maand eerder is S. al in aanraking gekomen met de politie, want op 21 juli wordt in Vlaardingen de Turk M. Y. opzettelijk zwaar lichamelijk letsel toegebracht door met een door hem bestuurde auto (snel accelererend) weg te rijden, terwijl Y. klem zit tussen de deur van de auto en waardoor het slachtoffer een aantal meters wordt meegetrokken.

Twee dagen daarvoor – op 19 juli – worden een Audi A3 en een Honda Jazz gestolen bij een autodemontagebedrijf op bedrijventerrein de Vergulde Hand in Vlaardingen. Volgens justitie het werk van S. Dat geldt ook voor de diefstal van een scooter die geheel aan Go Share BV toebehoorden. De scooter wordt op 11 juli onbruikbaar gemaakt.

4 reacties op “OPLICHTER EN GEWELDPLEGER (42) SLAAT TOE IN VLAARDINGEN

  1. Hans, dit is zijn werk.
   Alleen is het geen hoogvlieger. Zal wel een MBO niveau 2 hebben en het eventuele gekregen diploma is uiteraard een corona diploma.
   Bij bepaalde beroepen is dat een pre.
   Maar al bij al zitten we toch weer opgescheept met zo fantastische gelukzoeker.

   1. dit is zeker niet zijn werk en het is ook geen mbo niveau 2,diploma heeft hij al lang dus dit is totale bullshit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *