WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘NAAKTSTRAND HOEK VAN HOLLAND MOET WEER HORECA KRIJGEN’

HOEK VAN HOLLAND- Er moet weer een goed functionerende horecagelegenheid komen aan het naturistenstrand in Hoek van Holland. Dat vindt de Gebiedscommissie. De horeca moet zich richten op de naturisten en qua openingstijden aansluitend bij de Slag Rechtestraat. Eerder dit jaar werd, vanuit de gemeente Rotterdam, nog nagedacht over het opheffen van het naaktstrand.

De Gebiedscommissie wijst erop dat het gaat om een onbewoond gebied aan de kust, geheel ten noorden van Hoek van Holland strand (met uitzondering van de seizoensgebonden strandhuisjes). De druk op het woon- en leefklimaat is niet hoog, er is geen woonfunctie binnen een aanzienlijke afstand. Aan de noordzijde grenst dit stranddeel aan de gemeente Westland.

In 2008 is door de kustversterking het strand compleet veranderd. Met de herinrichting van het gebied zijn ook de beide strandpaviljoens verdwenen. Met opgespoten zand is er een nieuw strand en een nieuw duingebied aangelegd. Afhankelijk mocht er in het bestaande duingebied nog worden gecreëerd, maar nu is het afgerasterd en verboden gebied. Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 116,12 en 116,62.

6 reacties op “‘NAAKTSTRAND HOEK VAN HOLLAND MOET WEER HORECA KRIJGEN’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *