Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WALSTROOM MOET GELUIDSHINDER MAASSLUIS BEPERKEN

MAASSLUIS- ‘Door meer walstroom als energievoorziening voor schepen in en rond de Waterweg te gebruiken, kan de geluidsoverlast voor inwoners van Maassluis worden beperkt’. Dit stelt de DCMR als reactie op de regelmatige geluidsklachten over aangemeerde schepen.

Oorzaak van de geluidsoverlast is vaak de inzet van generatoren voor het gebruik van motoren, verlichting en ventilatoren op schepen. Door stroom vanaf een stroomvoorziening op de kade aan te bieden (walstroom) hoeven schepen de overlast veroorzakende generatoren minder te gebruiken. Walstroom is vooral mogelijk bij schepen die aan kades zijn aangemeerd. Schepen die bijvoorbeeld aan palen in de Waterweg zijn vastgelegd kunnen (vaak) geen gebruik maken van walstroom en veroorzaken daarmee geluidsoverlast.

Zowel DCMR Milieudienst Rijnmond als Havenbedrijf Rotterdam kunnen optreden tegen geluidsoverlast door schepen. De plaats waar de schepen zijn aangemeerd, speelt daarbij een rol. DCMR komt alleen in actie bij overlast van schepen die aan kades van bedrijven liggen, in andere gevallen is het Havenbedrijf aan zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *