Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘WAAR HET KAN BEËINDIGING CAMERATOEZICHT SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Het cameratoezicht in Schiedam wordt beëindigd daar waar het kan, stelt het stadsbestuur in de toelichting op de Jaarstukken.

Er is cameratoezicht op het Stationsplein, op de Parkweg-Nolenslaan, in het Beatrixpark, op het Van ‘t Hoffplein, op de Koemarkt en aangrenzende deel Broersvest en op Malmö. Er stonden tijdelijke camera’s op het Vriendschapsplein, Singel/Wattstraat, Hof van Spaland en Schiedamseweg.

In de gebieden Parkweg en Van ‘t Hoffplein is een daling van het totaal aantal aangiften. Op de Nolenslaan en in het Beatrixpark is een stijging zichtbaar. Vooral het aantal vernielingen valt hierbij op, maar ook vinden er nog steeds meerdere (gewapende) straatroven plaats.

Het cameratoezicht blijft nog 3 jaar bestaan in het Beatrixpark, Parkweg-Nolenslaan en op het Van ‘t Hoffplein. Daartoe heeft de burgemeester afgelopen februari al besloten na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie.

3 reacties op “‘WAAR HET KAN BEËINDIGING CAMERATOEZICHT SCHIEDAM’

  1. Een peter zegt, Ik heb mijn ogen dicht dus je ziet mij niet. De gemeente zegt, ik zie geen aangifte dus het gebeurt niet. (steeds minder mensen doen aangifte). Wanneer worden die colbertboys op het gemeentehuis nou eens volwassen en laat die camera’s staan. Ze staan niemand in de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *