Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE VLAARDINGEN GRIJPT IN BIJ KWELLING SCHILDPAD

VLAARDINGEN- De politie in Vlaardingen heeft vanmiddag een schildpad in beslag genomen die onbeheerd in een klein teiltje met water in de brandende zon zat. De melder had 114 dierenpolitie gebeld met zorgen over het beestje dat geen kant op kon en verbleef in eigen vuil. Gesproken wordt over dierenkwelling.

Schildpadden staan op de lijst van beschermde dieren. Vrije handel in die dieren is niet (meer) toegestaan, alleen bepaalde soorten, in gevangenschap gekweekte dieren, mogen nog aangeboden worden. Aan het houden ervan zijn dan bepaalde voorschriften verbonden. Waterschildpadden hebben een intensievere verzorging nodig. Schildpadden hebben een terrarium nodig waarbij een goede temperatuur en verlichting belangrijk is.

2 reacties op “POLITIE VLAARDINGEN GRIJPT IN BIJ KWELLING SCHILDPAD

  1. Het is nog steeds onvoorstelbaar dat levende dieren verhandeld mogen worden om vervolgens in hokjes te worden gestopt.

  2. Ben het niet altijd eens met die dierenpartij.
    Bepaalde beesten zijn heerlijk om te eten, en ik laat me niet vertellen dat ik ze niet mag eten.
    Maar dieren onnodig kwellen, mishandelen of doden ben ik ook op tegen, moet dat ook niet zien gebeuren. Het wetsvoorstel om dieren in hun natuurlijke omgeving te laten vind ik ook prima.
    Een konijntje, vogel, hond etc etc hoort niet in een flatje 4 hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *