Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER STEEKT STOKJE VOOR BUITEN ZWEMMEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Zwemmen in de buitenwateren van Schiedam mag niet zomaar. Dat maakt burgemeester Cor Lamers (CDA) duidelijk, wanneer de CU-SGP informeert naar het eventueel aanleggen van voorzieningen om het zwemmen in open water aan te moedigen. De wethouders Antoinette Laan (VVD) en Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) staan niet afwijzend tegenover het verschijnsel, maar de burgemeester is minder enthousiast. Lamers: “Ik kan u vertellen dat voor zwemmen in de buitenruimte er vergunningen nodig zijn en dat er vooral getoetst wordt door de Provincie op zwemwaterkwaliteit.”

Raadslid Robert Berns (CU-SGP) wil tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond weten welke voorzieningen nodig zouden zijn, om het zwemmen in natuurwater op meerdere plaatsen te faciliteren.

Wethouder Antoinette Laan: “Ja, ik vind buiten zwemmen een prachtig fenomeen. Het mag ook op heel veel plekken in Nederland. Ik moet u eerlijk zeggen dat ik niet precies weet hoe de regels zijn, qua buiten zwemmen, op alle plekken in Schiedam. Daar zijn soms in de APV ook nog wel dingen over geregeld. Het is vreselijk populair weer aan het worden in Schiedam en omgeving. Ik deed het als kind ook heel vaak, in Friesland waar ik toen woonde. Maar het mag ook op heel veel plekken niet.”

Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks): “Een echt buitenzwembad, zoals in Zuid vroeger, dat hebben we niet. En waar het ook precies kan, mag of het wel mogelijk is, dat antwoord moet ik u schuldig blijven.”

4 reacties op “BURGEMEESTER STEEKT STOKJE VOOR BUITEN ZWEMMEN SCHIEDAM

  1. Meneer Ooijevaar, u weet heel goed dat een buitenzwembad binnen no-time door uw stemvee geterroriseerd zal worden. Misschien zullen er zelfs geiten geslacht worden. En wat de burgemeester betreft, wat een zure ouwe zak. Met zijn vergunningen om te zwemmen. Straks wordt iemand die per ongeluk in het water valt nog bekeurd. Als die ouwe niet van zwemmen houdt heb ik een tip voor hem, ga niet zwemmen. Maar neem anderen dat plezier niet af. Voor andere zeikerds, hou je niet van scheepsgeluiden, koop geen huis aan de haven. Hou je niet van vliegtuigen? koop geen huis bij een vliegveld en ga niet vliegen. Ben je tegen het homohuwelijk? Trouw dan niet met een homo. Kun je niet tegen het geluid van treintjes? Koop dan geen huis aan het spoor. Maar laat anderen doen wat ze willen.

    1. Heb ie Cor Lamers wel eens gezien ? Het is net een fossiel dat ze opgegraven hebben en weer tot leven gebracht hebben met zijn rode drankoogjes . Hij zal ook vast wel aandelen bij de Nolet Distilleerderij hebben .

  2. Zwemmen in een zwembad is hedentendage levensgevaarlijk. Vrijwel elk meisje van niet moslim afkomst wordt aangerand. Ouders, en broers die dit niet pikken worden buiten en zelfs in het zwembad bedreigd en geslagen. Voor moslim vrouwen worden speciale zwemtijden geregeld zodat deze kunnen zwemmen zonder mannen erbij. Als er openbare tijden zijn met gemengd zwemmen zie je wel snorremannen aan de kant de niet moslim vrouwen met hun ogen uitkleden kwijlend over hun behaarde buik wrijvend. Je gelooft toch niet dat bontkraagjes en ander waardeloos volk zich wel gaat gedragen bij zwemmen in open water? Die lui zijn een groter risico dan het zwemmen zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *