WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN KRIJGT STEUNPUNT VOOR VLUCHTELINGEN

VLAARDINGEN- VluchtelingenWerk start met het Steunpunt Inburgering Vlaardingen, in opdracht van het stadsbestuur. Volgens burgemeester en wethouders blijkt uit landelijk onderzoek dat inburgeraars behoefte hebben aan een vaste plek waar ze (alle) informatie, advies en (veel soorten) steun kunnen halen. Met het starten van een steunpunt denkt de gemeente te voorzien in deze behoefte.

Het steunpunt zou ook stimuleren dat inburgeraars elkaar en andere inwoners van Vlaardingen ontmoeten, zodat ze in theorie sneller integreren. Het steunpunt wordt gevestigd aan de Rotterdamseweg 176 in
Vlaardingen. Dit is ook de locatie van VluchtelingenWerk en het Buurtpunt Groot Ambacht.

Vanaf 1 januari 2022 gaat de nieuwe inburgeringswet in werking. Het doel van deze wet is dat inburgeraars zo snel mogelijk de taal leren, thuis raken in Vlaardingen en zo snel mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij, liefst via betaald werk. Gemeenten hebben een actieve rol in het (op maat) begeleiden van inburgeraars. De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam werken samen rondom dit onderwerp en zijn voornemens de uitvoering van de nieuwe wet te beleggen bij Stroomopwaarts.

4 reacties op “VLAARDINGEN KRIJGT STEUNPUNT VOOR VLUCHTELINGEN

  1. Ik begrijp het echt niet meer.
    Van de mensen die Nederland hebben opgebouwd wordt alles weggenomen. Iedereen moet het maar zelf zien te redden. Alles wordt digitaal, bij de gemeente ‘even’ langskomen is niet mogelijk, kantoren van banken verdwijnen, ga zo maar door.
    Lui die hier het geluk en geld denken te kunnen vinden worden op alle mogelijke manieren gepamperd. Naar mijn weten is een vluchteling een persoon die zijn land ontvlucht als het te gevaarlijk voor hun is. Als het land weer veilig is, horen ze terug te gaan en willen dat ook. Tegenwoordig zijn het meer economische ‘vluchtelingen’ en gelukzoekertjes, die veelal profiteren en er alles aan doen en worden geholpen om hier te blijven.

  2. Dat inburgeren is een wassen neus. In het AZC waar ik werkte was het percentage mensen dat bereid was om hier in te burgeren lager dan 10%. De rest deed alsof voor het verkrijgen van status, huis en uitkering. Sommigen deden zelfs de moeite niet om te faken. Ik heb mijn dagrapporten uit die tijd bewaard, het is ronduit lachwekkend om te zien dat we we jaren later nog steeds in trappen. De vrijwilligers veroorzaakten nog de grootste shit door die mensen te blijven pamperen in plaats van te triggeren. Sommigen waren vrijwilliger vanwege het ,,kijk mij eens goed zijn” effect. De kerken daar boden tegen elkaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *