WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTTERDAM-CARNISSE NU OFFICIEEL ALCOHOLOVERLASTGEBIED

ROTTERDAM- De buurt Carnisse op Rotterdam-Zuid is door de burgemeester aangewezen als alcoholoverlastgebied. In nagenoeg alle gevallen zou alcoholgebruik, al dan niet gecombineerd met drugsgebruik, de oorzaak zijn van problematisch gedrag in de wijk. Het aanwijzingsbesluit wordt na
drie jaar geëvalueerd.

In de wijk geldt in het grootste deel sinds 2005 al een alcoholverbod, maar het verbod wordt regelmatig overtreden, ondanks de inzet van handhaving, politie, cameratoezicht en communicatie door middel van borden en banners.

Met het aanwijzingsbesluit worden nieuwe aanvragen voor een Alcoholwetvergunning geweigerd voor slijtersbedrijven om zodoende te voorkomen dat nog meer alcoholverkooppunten van sterk alcoholhoudende drank bijkomen. In de beleidsregel alcoholoverlastgebied Carnisse wordt nadere invulling gegeven aan de toepassing van de aanvullende weigeringsgronden voor een alcoholwetvergunning voor slijtersbedrijven in Carnisse.

De gemeenteraad heeft op 23 juni ingestemd met de wijziging van de APV waarmee de burgemeester de bevoegdheid heeft om een gebied aan te wijzen als alcoholoverlastgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *