WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PROVINCIE WERKT AAN VERVANGEND VEER MAASSLUIS-ROZENBURG

MAASSLUIS- Deze week wordt meer bekend over de inzet van een vervangend veer tussen Maassluis en Rozenburg. De tijdelijke boot wordt inzet voor fietsers, scooters en voetgangers. Dat verkondigt provinciebestuurders Frederik Zevenbergen (VVD), mede namens zijn collega Jeannette Baljeu (VVD).

Namens de Dorpsraad Rozenburg is Rob Oosterlee komende woensdag op het Provinciehuis te Den Haag om in te spreken bij commissie Bereikbaarheid. Oosterlee: ‘We hebben meerdere manieren hoe dit te optimaliseren en voor de toekomst goed te organiseren!’

Zes fracties in de Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben vorige week laten weten dat exploitant Blue Amigo zo snel mogelijk een vervangend schip moet inzetten. Volgens de fracties wordt de veerdienst Rozenburg-Maassluis op dit moment niet volgens contract uitgevoerd door Blue Amigo.

De verbinding over de Nieuwe Waterweg (Scheur) is volgens exploitant Blue Amigo tot zeker eind deze week uit de vaart vanwege een technische storing. Sinds 4 oktober ligt de Blankenburg, het enige operationele schip, stil. De tweede boot, de Staeldiep, ligt voor groot onderhoud op de werf bij Rotterdam-Heijplaat.

Eind augustus 2018 kwam Otter, de vorige exploitant van het veer, met een kleine boot (zie afbeeldingen). Daarbij deed het ponton voor de watertaxi en de toekomstige waterbus dienst als halte voor het kleine pontje van Otter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *